Παιδιά & Νέοι

//Παιδιά & Νέοι
Παιδιά & Νέοι 2017-10-16T19:47:46+00:00

Αξιοποίηση του συστήματος του ΕΔΣΝΑ για χωριστή συλλογή χαρτιού

Ο Δήμος Αλίμου από τον Αύγουστο του 2015 προέβη στην αξιοποίηση του συστήματος που εφαρμόζει ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) για τη χωριστή συλλογή χαρτιού. Ειδικότερα, έχουν τοποθετηθεί 50 ειδικοί κίτρινοι κάδοι συλλογής χαρτιού και αναμένεται η προμήθεια και τοποθέτηση 30 επιπλέον κίτρινων κάδων. Οι κάδοι τοποθετήθηκαν κατά προτεραιότητα σε σχολεία και δημοτικά κτήρια.

Βασικός στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και η ενεργός συμμετοχή μαθητών και πολιτών στην ανακύκλωση χαρτιού. Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις ενημέρωσης για την ανακύκλωση, καθώς και την τοποθέτηση ειδικών κάδων από χαρτόνι «χαρτοφάγος», σε σχολικά κτήρια και σε δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες. Ακολούθως, θα τοποθετηθούν μεταλλικοί κάδοι 1100 lt (πράσινου χρώματος με κίτρινο καπάκι), στον εξωτερικό χώρο των σχολείων και σε άλλα σημεία, όπου θα αδειάζουμε τους «χαρτοφάγους» και στη συνέχεια θα περνάνε τα ειδικού τύπου απορριμματοφόρα του ΕΔΣΝΑ για να περισυλλέγουν το χαρτί.

Όπως επισημαίνει ο ΕΔΣΝΑ, φέτος είναι η πρώτη χρονιά που παρέλαβε έντυπο υλικό (τετράδια, διαγωνίσματα κ.λπ.) από την εκκαθάριση των αρχείων των βαθμολογικών κέντρων της Αττικής. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016, υπάλληλοι του Τμήματος Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ), της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης του ΕΔΣΝΑ, παρέλαβαν τετράδια πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ 2015, ποσότητας περίπου πέντε τόνων από το Βαθμολογικό Κέντρο Ηλιούπολης.

Παιδικά βιβλία για την ανακύκλωση

Η ανακύκλωση είναι αναγκαία για μας και τα παιδιά μας. Τα παιδιά μπορούν από νωρίς να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες που έχουν για το περιβάλλον στο οποίο ζουν. Είναι σημαντικό η νέα γενιά να ευαισθητοποιηθεί για τις ανάγκες και τα προβλήματα του πλανήτη.

Σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια μπορεί να είναι ένα βιβλίο, που θα τους βοηθήσει να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και να δραστηριοποιηθούν, ανάλογα με την ηλικία και τις ικανότητές τους.  Μέσα από ένα βιβλίο έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να προβληματιστούν.

Παιδικά βιβλία σχετικά με την ανακύκλωση και άλλα περιβαλλοντικά θέματα θα βρείτε εδώ

Ερωτηματολόγια

    Για παιδιά Νηπιαγωγείου            Για παιδιά Δημοτικού                 Για παιδιά Γυμνασίου-Λυκείου